Familiegrupper

Familiegrupper er HyperSys sin måte å gruppere personer som ønsker å ha en samlet fakturamottaker. Mest brukt når det er barn som er medlemmer mens foreldre skal motta faktura, men kan også brukes for andre formål.

Hvis du ønsker å opprette en ny familiegruppe, kan du finne ut hvordan her.

Familiegrupper er tilgjengelig via brukerprofilen, enten under «Personalia» eller boksen for «Grupper og Familier».

Ved å trykke på familienavnet eller «Håndter» kommer man inn på profilen til familiegruppen.

Oversikt

Øverst på profilen vises en oversikt over hvem som er eier av familien, og dermed også fakturamottaker for hele familien dersom samlefaktura er skrudd på. I tillegg er det en boks for økonomi som viser fakturaer for medlemmene i familien, både fakturaer for medlemskap før familien ble opprettet, og samlefakturaer for familien.

Medlemmer

Under oversiktsboksene listes de ulike medlemmene i familien opp. Ved å trykke på navnet til et medlem kommer man til profilen til medlemmet, og ved å trykke på boksen med en blyant får man mulighet til å redigere informasjonen som er registrert på medlemmene. I tillegg viser boksen hvilken rolle medlemmet har i familien (foreldre eller barn), og betalingsstatus for medlemmet.

Dersom det ikke er lik informasjon for eier av familien og medlemmer i familien vil det være en grå sirkel med utropstegn ved siden av informasjonen som ikke matcher eiers informasjon.

Legge til nytt medlem i gruppen

Ved å trykke på Nytt medlem kan man legge til et medlem i gruppen.

Da får man opp et vindu hvor man søker opp personen man ønsker å legge til, samt velger om personen er forelder eller barn.
Når man trykker bekreft vil de bli lagt til familiegruppen og listet under «Medlemmer» på profilen til gruppen.

Hvis personen man skal legge til som medlem ikke ligger inne i systemet kan du legge til et nytt medlem rett fra vinduet ved å trykke på Legg til familiemedlem. Da kommer det opp et innmeldingsskjema som melder personen inn og legger til i familien.

Sjekke foresatt-informasjon i medlemsliste

For å ha samlet informasjon om alle foresatte; gå inn på Medlemskap – Medlemsliste

På tannhjulet får dere valg å legge til filter og kolonner. På kolonner sett Forelders navn, Forelders epostadresse eller Forelders telefonnummer.

Sende kopi av melding til foresatt

Fra Medlemslisten velger dere hvem av medlemmene skal motta informasjon. Dere kan da velge om å sende via SMS eller E-post.
Dersom medlemmet er i en familie og har rolle som barn. Kan man krysse på valget Send en kopi av denne meldingen til kontaktpersonene for disse mottakerne.

Informasjonen blir sendt til medlemmet og kontaktpersonene i familien om de er definert som foresatt.