Organer

Et organ er en gruppering av personer som har verv i en organisasjon for en viss periode, for eksempel et styre.

Organer i HyperSys

Organlisten

Øverst ser dere eksisterende og aktive organ.
Nederst ser dere tilgjengelige organtyper.
  1. Eksisterende og aktive organ.
    • Klikk på et eksisterende organ for å se mer informasjon om organet. Klikk på blyanten for å se mer og vise verktøyene med en gang.
  2. Tilgjengelige organtyper for organisasjonen
    • (Som ikke har nådd maks antall per organisasjon)

Avløs eller legg til nytt?

Hvis organet allerede finnes og det er valgt nye personer til vervene skal man velge avløs, hvis det er et helt nytt organ (f.eks arbeidsgruppe) skal man velge ny.
Dette er for å beholde historiske data fra tidligere verv.

Legge til organ

Trykk på en av de tilgjengelige organtypene

Da vil det dukke opp et vindu hvor du fører inn informasjon om organet.

• Navn: Styret, for eksempel
  • Startdato: Dato gruppen startet å arbeide
  • Legg så til aktuelle personer i organet med de rollene de skal ha

Avløs organ

Trykk på blyanten ved siden av det organet du ønsker å avløse, trykk deretter på «Avløs organ».

Da vil det dukke opp et vindu på samme måte som når du oppretter et nytt organ.

• Endre dato og navn på samme måte som ved nyoppretting av organ
  • HyperSys vil foreslå medlemmer fra organet du avløser
  • Gjør eventuelle endringer og lagre
  • Sluttdato på organet du avløser blir automatisk satt til dagen før det nye organet sin startdato

Avslutt organ

Trykk på blyanten ved siden av det organet du ønsker å avslutte, trykk deretter på «Avslutt organet».

Sett inn sluttdato på og bekreft med .

Legge til person i organ

Velg tilgjengelig vervtype, og søk opp person.

Fjerne person fra organ

Fra organlisten, trykk på blyantikonet og deretter på «Endre dette organet«.

Trykk så på krysset ved siden av den personen du ønsker å fjerne fra organet.

Velg årsak, og sett eventuell sluttdato for verv som avsluttest mens organet fortsatt er aktivt.