Til anonymisering

For å finne kandidater til anonymisering må du klikke på Til anonymisering, og deretter Finn personer å anonymisere, som man finner over søkefeltet på høyre side. Når man klikker på finn personer å anonymisere må du velge en søkemal. Denne malen lager du under Oppsett, det er mulig å lage flere søkemaler, og da kan du velge mellom dem her.

Når man har valgt å sette i gang et søk for å finne personer å anonymisere vil man få opp en side med en liste over alle aktører som er blitt plukket til anonymisering.

Dersom man angrer og ikke ønsker å anonymisere noen på listen kan man klikke på Se vekk fra listen og ikke anonymiser noen. Etter å ha klikket på dette valget vil man få opp et vindu hvor man kan gå tilbake eller avbryte anonymiseringen.

På kolonnen helt til høyre kan man fjerne avhukingen ved enkeltpersoner i listen for å IKKE anonymisere den enkelte personen. Alle som er huket av vil bli anonymisert.

Når man er sikker på at man ønsker å gjennomføre anonymiseringen så huker man av på “Jeg har gått gjennom listen ovenfor, og ber HyperSys starte datasletting” og deretter klikker på “Velg hvilken informasjon som skal fjernes.”

Her vil du få opp et vindu hvor du blir bedt om å velge metode for anonymisering. Når man har valgt metode klikker man på kjør anonymisering, og deretter bekreft anonymisering.

Etter anonymisering blir listen flyttet til Anonymisert, hvor det er en logg over hva som har skjedd med listen, med når den ble laget, og når den ble anonymisert, avbrutt, eller feilet.