Skip to content Skip to footer

AvtaleGiro i HyperSys

 Nets har solgt store deler av tjenestene sine til Mastercard Payment Services og den forbindelse regner vi med at de kommer til å gjøre endringer som også vil påvirke oss. Vi oppdaterer informasjonen på hjelpesidene våre etterhvert som vi får høre om de.

En AvtaleGiro-avtale kan bli lagt til i HyperSys på flere måter:

  • Avtalen blir opprettet via medlemskap
  • Avtalen blir opprettet ved oppsett av fast donasjon
  • Avtalen blir opprettet i nettbank og lest inn via OCR-avtale

For at HyperSys skal kunne trekke penger fra kontoen til et medlem via en AvtaleGiro-avtale må avtalen signeres av medlemmet. Hvis avtalen opprettes av medlemmet i vedkommendes nettbank vil avtalen automatisk være signert, og være markert som «Aktiv» i HyperSys.

Hvis en AvtaleGiro-avtale har blitt opprettet i HyperSys, men ikke fullført signering, vil avtalen være markert med gul prikk i HyperSys. En slik avtale vil ikke kunne brukes for å trekke penger fra medlemmets konto før den har blitt signert.

Det er to måter å signere en AvtaleGiro på:

  • Digital signering ved hjelp av Bank-ID i HyperSys
  • Signering på papriskjema

I tillegg kan en AvtaleGiro-avtale i HyperSys signeres ved at medlemmet legger til KID- og kontonummeret i sin nettbank. Da vil avtalen automatisk bli markert som signert, og er klar til bruk.

Flyt for opprettelse av AvtaleGiro-avtale (status i blå boks)

Når en AvtaleGiro-avtale har statusen «Aktiv» vil den kunne brukes for å lage en trekkfil. Trekkfilen inneholder alle AvtaleGiro-trekk som skal gjøres i en periode (f.eks. alle donasjoner for en måned) og sendes til Nets, som gjennomfører selve trekkene. Hvis trekket er vellykket vil HyperSys motta informasjon om betalingen, og avtalen vil automatisk få statusen «Vellykket trekk».

Hvis et medlem ønsker å avslutte sin AvtaleGiro-avtale gjør de det via sin nettbank. Når medlemmet sletter avtalen i sin bank vil HyperSys motta informasjon om endringen i neste OCR-fil, og avtalen blir markert som avsluttet. Når en avtale blir markert som avsluttet vil det ikke lenger bli gjort AvtaleGiro-trekk for avtalen.

Flyt for bruk og sletting av AvtaleGiro-avtale (status i blå boks)
0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *