Hvordan: Behandle årsrapporter

Når et lokallag har sendt inn en årsrapport, må sentralleddet inn og godkjenne disse i HyperSys.
Dette gjøres ved å gå til menyvalget Årsrapport -> Håndter årsrapporter.

Du vil da få opp en liste over alle årsrapporter som er innkrevd.
Listen viser hvilken organisasjon som har sendt inn årsrapport, status på rapporten, og kontaktinfo til organisasjonen. Fra listen kan man laste ned besvarelser, sende e-post og SMS, og gjøre endringer på innkrevde årsrapporter.

Endre på innkrevde årsrapporter

Det hender man vil gjøre endringer på innkrevde årsrapporter og det gjør man fra denne listen. Huk av de i listen som skal endres på, og trykk på Endre-knappen. Man får to valg; Oppdater eller Slett. Det er mulig å oppdatere en eller flere innkrevde årsrapporter for å endre innleveringsfristen, eller antall påkrevde medlemmer for å få levere rapporten.Man kan gjøre endringer på alle årsrapporter som ikke har status Godkjent.

I tillegg er det mulig å slette innkrevde årsrapporter, dersom man har krevd inn fra en organisasjon som ikke skal levere årsrapport.

Godkjenne eller avvise en årsrapport

For å behandle en enkelt årsrapport, klikker du på navnet til organisasjonen.
Det vil da dukke opp et vindu med besvarelsen til organisasjonen.

Når besvarelsen er lest gjennom, kan dere velge å godkjenne eller avvise årsrapporten.
Hvis dere huker av for «Send epostvarsel» vil organisasjonen få beskjed om at dere har godkjent/avvist rapporten sammen med en melding dere kan spesifisere under.

Hvis dere velger å avvise en årsrapport, er det viktig at dere sier ifra i meldingen hvorfor, slik at organisasjonen kan utbedre feil/mangler.