Skip to content Skip to footer

Endringsmelding til Brønnøysundregistrene

Denne løsningen kan brukes til å sende inn endringsmelding til Brønnøysundregistrene, eller nyregistrering av organisasjoner.
For detaljert informasjon om nyregistrering i Brønnøysundregistere kan du leser mer her.

Du kan sende inn endringsmelding til Brønnøysundregisrene direkte fra HyperSys, uten å logge inn i altinn. Ved å sende en endringmelding til Brønnøysundregisterene oppdaterer du organisasjonsinformasjon i Hypersys som siden sendes videre til Enhetsregisteret og Frivillighetsregisteret. Om HyperSys registrer at det er ulik informasjon om organisasjonen i Brønnøysund og i HyperSys så gir vi deg beskjed om det.

Oppdatere informasjon

Fra organisasjonsprofil: Nederst i fanen som heter  Informasjon lagret i Brønnøysundregistrene, kan du trykke på oppdater informasjon i Brønnøysundregistrene ved å sende inn en endringsmelding.
Fra meny: Gå til Vår organisasjon også gå videre til menyvalget Brønnøysund også videre til Endringsmelding til Brønnøysund.

Da vil du bli møtt med en meny som gir deg de følgende tre valgene:

  • Oppdater informasjonen i Brønnøysundregisteret og/eller Frivillighetsregisteret
  • Fjern organisasjonen fra Frivillighetsregisteret 
  • Fjern organisasjonen fra Enhetsregisteret og Frivillighetsregisteret

Send inn ny endringsmelding

Når du gjennomfører endringsmeldingen vil du ha mulighet til å bruke informasjon om organisasjonen som er lagret i Hypersys, eller bruke informasjonen som er lagret i Brønnøysundregistrene. Dersom det er feil data i begge disse datakildene har du også mulighet til å legge til ny informasjon. Vær oppmerksom på at dersom det er feil informasjon om et styre i både Brønnøysund og HyperSys, må dette styret oppdateres før du starter på endringsmeldingen. Oppdatering av organer kan du lese mer i artikkelen vår vi skriver om organer. Skjema for endringsmelding kan mellomlagres dersom du trykker på knappen Lagre og fortsett utfylling senere.
Om noe er uklart, skal juridiske spørsmål stilles til Brønnøysundregistrene.

Når de nødvendige endringene har blitt gjort, blir man sendt til siden for å melde endring til Brønnøysundregistrene.
Protokoll fra årsmøtet må legges inn som vedlegg. Om det for eksempel har blitt vedtatt et navneskifte eller et nytt styre har blitt valgt, må dette være inkludert i protokollen. Er man også pålagt å sende inn vedtekter vedlegges disse også her. 
Vi gjennomfører også en maskinell kontroll som undersøker at informasjonen som er oppgitt er gyldig. Den sjekker f.eks at personnummer på personene oppgitt er korrekt. Dersom noen av feltene ikke blir godkjent eller har mangler mangler noe vil dere få beskjed om dette og kan endre dette i steg en. Dersom det ikke er noen feil eller mangler vil skjemaet låses og sendes til Brønnøysundregistrene.

Når kontrollen er kjørt, er neste steg å signere endringsmeldingen. Signeringen må gjennomføres av et styremedlem, og dette medlemmet må på forhånd ha lagt inn sitt personnummer på sin medlemsprofil og det må være verifisert.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *