Skip to content Skip to footer

Votering og spørreundersøkelser

Arrangementmodulen er kun ute i prøveversjon (beta). Modulen kan fint brukes som den er nå, men vi kan ikke garantere at den vil fungere optimalt.

HyperSys har ein modul som let deg gjere digitale avrøystingar og sende ut spørjeskjema.

Dette er eksperimentell funksjonalitet og laga spesifikt for uravstemming til ein kunde. Det er ikkje sikkert at denne komponenten er passande for din organisasjon.

Opprette avstemning

For å opprette en avstemning må det først lages et stemmeskjema. Dette opprettes fra Administrator → Verktøy → Dynamiske skjema → Nytt skjema

På siden for nytt skjema velger du Stemmeskjema. Skjema bygges på samme måte som andre skjema i HyperSys, ved å dra de feltene som er ønsket inn på siden. For stemmeskjema må et av feltene for Stemming brukes.

Her er det to alternativer:

Velg ett alternativ – De som stemmer skal kun velge ett alternativ av de alternativene som oppgis.

Velg foretrukne alternativ – De som stemmer skal rangere de ulike alternativene

Dra alternativet du ønsker inn i skjemaet, erstatt teksten “Velg ett alternativ” dersom du ønsker egen tekst på spørsmålet, og lag deretter alternativene i boksen for ny linje.

Før du lagrer må du lage en tittel under Valg, sette status til publisert, og huke av at det kreves invitasjon for å svare.

Når stemmeskjema er opprettet kan du gå til Vår organisasjon → Uravstemning for å lage avstemningen.

Trykk på “Nytt stemmeskjema” for å opprette en ny votering. Da får du opp et vindu hvor du må taste inn navn på undersøkelsen, hvilket stemmeskjema som skal brukes (det samme som du nettopp laget, et stemmeskjema kan kun brukes én gang), og perioden voteringen skal foregå. Trykk deretter “Opprett undersøkelse”. 

Nå vil undersøkelsen dukke opp i listen over pågående spørreskjema. Denne listen viser navn på undersøkelsen, antall stemmer som er avlagt, antall stemmeberettigede, og prosent av de stemmeberettigede som har stemt.

Ved å klikke på en undersøkelse i listen kommer man til en side for undersøkelsen hvor man kan sende invitasjoner til å delta, og se stemmeberettigede, herfra kan man også sende påminnelse til dem som ikke har stemt. 

 

Sende invitasjoner

Invitasjon til å delta sendes på e-post, og det flettes inn en egen kode for stemme for hvert enkelt medlem, dette er variabelen “Stemming: stemmekode” som velges fra nedtrekksmenyen for variabler. Her er vanlige flettefelt som navn og kontaktinformasjon også. I tillegg bør man inkludere informasjon om hvordan medlemmene kan stemme, og lenke til nettsiden hvor skjemaet ligger. 

Stemmekoden sikrer at dette medlemmet kun kan stemme en gang, og det gis en ny kode etter at man har avlagt stemme som gjør det mulig å kontrollere at stemmen er levert og med i sluttresultatet. Det vises ikke hva enkeltmedlemmer har stemt.

Bygge inn skjema på egen nettside

Skjemaet bygges inn på egen nettside ved å bruke innbyggingskoden som du finner ved å gå inn på skjemaet, og under Handlinger er det et valg for Vis innbyggingskode. Ta denne koden og bruk på egen nettside. 

Hvordan avlegge stemme

En stemmekode kan kun brukes én gang. Det betyr at det kun er mulig å stemme én gang per stemmeberettiget.

Ved å gå til nettsiden hvor skjemaet ligger kan stemmeberettigede avlegge stemme. For å gjøre dette må de bruke koden de har mottatt på e-post. Denne legges inn, og når koden er godkjent får man mulighet til å stemme.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *