Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Skatterapport

Personer som donerer mer enn en gitt sum (500kr for øyeblikket) kan få skattefradrag for de midlene de har donert. HyperSys har støtte for å lage rapporter som kan sendes til til Skatteetaten for å rapportere inn medlemmer som skal ha skattefradrag.

For at en skattebetaler skal få avdrag på sin gave må mottakeren av gaven være forhåndsregistrert hos Skatteetaten. Les mer om hvordan man går frem for å søke om registrering på lenken under.

Innsending av skatterapport for et år gjøres via Altinn.

Skatterapporten vil kun ta med medlemmer som har registrert fødelsnummer, ettersom Skatteetaten krever at fødelsnummer skal være med i rapporten. Fødselsnummer registreres på brukerprofilen til personen som skal ha fradrag. Hvis det ikke er et valg for å registrere fødselsnummer på brukerprofilen kan dette aktiveres i systeminnstillingene.

Navnet på en person i systemet må stemme overens med fødselsnummeret. Hvis det er en skrivefeil i navnet til personen, eller det er fødselsnummeret til en annen person som er oppgitt, vil personen ikke få skattefradrag.

Les mer om fradrag for gaver til frivillige organisasjoner hos Skatteetaten.

Hvordan: Hente ut skatterapport

Rapporten som skal sendes til Skatteetaten kan hentes ut fra HyperSys når som helst. For å sende riktig informasjon til Skatteetaten anbefales det at alle betalinger for fjoråret ferdigstilles før man henter ut skatterapporten for fjoråret.

Les mer om hvordan hente ut skatterapport

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *