Skip to content Skip to footer

Nets og HyperSys

 Nets har solgt store deler av tjenestene sine til Mastercard Payment Services og den forbindelse regner vi med at de kommer til å gjøre endringer som også vil påvirke oss. Vi oppdaterer informasjonen på hjelpesidene våre etterhvert som vi får høre om de.

Nets (tidligere kalt BBS – Bankenes Betalingssentral) er et sentralt system som brukes av alle banker i Norge. KID/OCR og AvtaleGiro er blant tjenestene som Nets håndterer, og alle KID- og AvtaleGiro-betalinger går via Nets. For å benytte KID/OCR og AvtaleGiro må organisasjonen ha en avtale med Nets. I enkelte tilfeller kan det være at banken håndterer denne avtalen, og i så fall er banken kontaktpunkt for å endre på avtalen.

KID-betalinger (OCR-filer)

OCR-filer inneholder alle betalinger med KID som har blitt registrert over en gitt periode (siden siste OCR-fil ble laget). Som regel blir disse filene laget daglig, men det kan variere hvor ofte ny OCR-fil genereres hos Nets. Intervallet filen står på kontrakten mellom organisasjonen og Nets, eller mellom organisasjonen og banken hvis banken håndterer OCR-filer.

Trekkfil for AvtaleGiro (DIRREM-filer)

Trekkfilen inneholder alle AvtaleGiro-trekk for en periode (som regel på månedsbasis for faste donasjoner). Dette er en fil som lages av HyperSys, og som skal sendes til Nets eller til banken til organisasjonen. Trekkfilen må i enkelte tilfeller lages manuelt av Unicornis (f.eks. for årlig trekk for kontingent), men kan også opprettes automatisk som en del av automatisk utveksling av filer.

Les mer om hvordan AvtaleGiro-trekk gjennomføres.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *