Skip to content Skip to footer

Betalinger fra Vipps-nummer

Bruken av Vipps-opplasting er bare tilgjengelig til superbrukere og i sentralorganisasjonen.

Aktivering

Betalinger som kommer inn via Vipps-nummer finner man i Økonomi → Last opp betalingsdata → Vipps

Vipps-løsning i HyperSys er lik som opplasting av betalingsdata. Forskjellen er at HyperSys må ha forhandler-informasjon fra Vipps, for at HyperSys kan lagre riktig data.

Ved første bruk, trykk på .

Forhandlerinfo vil si hvilket salgssted og Vippsnummer betaling skal knyttes til. Vippsnummer og salgssted finner dere fra VippsPortalen deres.

I  får dere boksen som vist under. Du kan føre inn informasjon som forklart over, eller laste opp en Vipps-oppgjørsrapport i XML-format eller i en Zip-fil.

Ikke endre på filen som lastes ned fra Vipps-portalen.
Sjekk også om organisasjonsnummer stemmer i Vipps og Hypersys for å unngå feil.

Opplasting av oppgjørsrapport fra Vipps

Merk at det er oppgjørsrapport som skal lastes opp. Oppgjørsrapporten må være en XML-fil.

Etter registrering av forhandlerinfo vil vinduet være likt som ekstern betalingsdata, men dere får også mulighet til å redigere forhandlerinfo og valg til umatchede betalinger.

Fra Last opp ny fil velger du Vipps-betalinger og laster opp XML-filen. Når filen er lastet opp vil den få status «Lastet opp», og HyperSys vil i bakgrunnen starte analysering av filen. Dere får beskjed på e-post når filen er prosessert, og da har også status endra seg i HyperSys – til «Rapport» dersom analyse av fila ikke indikerte problemer.

Husk å ikke inkludere dagens dato i rapporten – filer kan ikke overlappe

For å unngå at man laster opp samme betaling flere ganger, vil HyperSys ikke tillate at filer overlapper. Med andre ord, dersom du laster opp en fil med 31. april som siste dato, må neste fil starte 1. mai – den kan ikke inneholde 31. april siden denne datoen allerede er lastet opp.

Bruk hele tidsperioder, helst månedlig/to-ukentlig/ukentlig

Vipps gjør normalt sett oppgjør etter en uke er fullført, så en fil lasta opp på fredag med betalinger til og med torsdag (dagen før) vil sannsynligvis ikke inneholde noen betalinger gjort den uka. Vi anbefaler å alltid laste opp hele perioder – for eksempel en hel måned, to hele uker eller en uke om gangen. Dette gjør det lett for dere å holde oversikt, og dere får med alle betalinger som er utbetalt fra Vipps. Husk å bare laste opp hele perioder – om du laster opp månedlig må du vente til måneden er over og dersom du laster opp ukentlig må du vente til uka er over.

Betalinger fra Vipps må individuelt kobles til medlemmer, siden filene fra Vipps ikke inneholder informasjon om navn eller mobilnummer for betaler.

Håndtering av betalinger

Som nevnt i blå boksen på bildet ved opplasting, vil betalinger bli importert og lagt til lista over umatchede betalinger.

Fra Umatchede betalinger vil dere se transaksjoner i detalj. For tilknytting til medlem, trykk på Håndter lengst til høyre.

Den enkleste måten å vite hvem som har utført betalingen, er å se fra transaksjonssiden i VippsPortalen.
Dere kan bruke lenka som er gitt på Vipps-transaksjon for å enkelt komme fram til transaksjonen som åpner i ny fane (dere må være innlogget på vippsportalen fra før).
Hvis dere vet hvem transaksjon har blitt utført av, kan dere søke på Finn betalerinfo til å tilknytte betaling.

Når dere har trykket på Lagre vil betaling knyttes til valgt medlem, og fra reskontro til medlemmet vil dere se på betalingstype og beskrivelse at det er gjort via Vipps.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *