Skip to content Skip to footer

Deaktivering av organisasjon

Hvis du ønsker å deaktivere en organisasjon, finner du en knapp nederst på organisasjonsprofilen.

Ved nedlegging eller sammenslåing av lag er det ofte ønskelig å deaktivere organisasjonsledd, og til det er funksjonen «deaktivere organisasjon» brukt. Dersom du trykker på denne knappen vil det dukke opp et vindu med instruksjoner du må følge for å fullføre deaktiveringen.

Hvis du velger å deaktivere en organisasjon vil alle organer tilknyttet denne organisasjonen få sluttdato satt til dagens dato.
Alle direkte verv i organisasjonen vil bli markert som avsluttet og vil ikke lenger være synlig på organisasjonsprofilen.

Aktive medlemmer med manuell tilordning

Dersom organisasjonen har noen aktive medlemmer med manuell tilordning, vil disse måtte flyttes til en annen organisasjon.
Da vil det dukke opp en nedtrekksmeny hvor du kan velge hvilken organisasjon medlemmene skal flyttes til.

Aktive medlemmer med automatisk tilordning

Dersom organisasjonen har noen aktive medlemmer med automatisk tilordning, vil disse også måtte flyttes til en annen organisasjon, men HyperSys kan gjøre dette automatisk basert på konfigurasjonen hos hovedorganisasjonen. For eksempel vil deaktivering av en organisasjon tilknyttet en kommune føre til at medlemmene flyttes til organisasjonen tilknyttet fylket.
Du vil få to valgmuligheter angående hvordan flyttingen av medlemmer skal foregå:

  • Nåværende medlemskap avsluttes med sluttdato satt til dagens dato, og nye medlemskap med samme type og betalingsstatus blir opprettet i den nye organisasjonen med startdato satt til dagens dato.
  • Nåværende medlemskap flyttes til den nye organisasjonen uten endringer. Disse medlemskapene vil ikke lenger være synlig i medlemslisten til den deaktiverte organisasjonen.

Aktive underorganisasjoner

Dersom organisasjonen har noen aktive underorganisasjoner, vil disse måtte flyttes til en annen organisasjon.
Du vil da få opp en nedtrekksmeny hvor du velger hvilken organisasjon de skal flyttes til.

Bekreftelse

Til slutt vil det dukke opp en boks som oppsummerer de valgene du nettopp har tatt.
Her må du huke av for at du virkelig ønsker å deaktivere organisasjonen og at du skjønner konsekvensene av at du gjør det.

Hvis du fortsatt er helt sikker på at du vil deaktivere organisasjonen klikker du så på «Deaktiver» knappen og organisasjonen vil så bli deaktivert.

Det er ikkje lagt inn nokre innspel endå

Legg til innspel

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *