Folkeregister

Hva er Folkeregisteret

Folkeregisteret er et offentlig register over alle personer som har en tilknytning til Norge. Altså alle som er født i Norge, har innvandret eller har arbeidsforhold e.l. i landet.
Folkeregisteret inneholder både opplysninger om bosatte og ikke-bosatte personer. Alle tildeles et unikt identifikasjonsnummer.

Folkeregister-modulen i HyperSys

HyperSys gjør en sjekk av navn, fødselsdato og personnummer mot Folkeregisteret.
Personer som er verifisert, kan signere meldinger som skal sendes til Brønnøysundregistrene.
Det kreves også at du er verifisert for levering av skatterapport (skattefradrag etter gave til organisasjoner).

Når en person verifiserer seg i HyperSys vil systemet automatisk korrigere navn og adresseinformasjon med data hentet fra Folkeregisteret.

Tilstander

I HyperSys har en bruker to tilstander, enten uverifisert.

Eller verifisert.

Å være verifisert vil si at navn og fødselsdato som er registrert i HyperSys samsvarer med informasjonen som finnes i folkeregisteret.

Verifiser personnummer

Dersom en bruker ikke er verifisert, kan man gjøre det ved å trykke på «Legg inn og verifiser». Da vil det dukke opp et vindu hvor man kan fylle inn identifikasjonsnummeret og personalia vil da bli sjekket opp mot folkeregisteret.

Her er det viktig å huske på at Fødselsdato er lagt inn på profilen til brukeren før dere prøver å verifisere.