Hvordan: sende e-post

Det er flere måter å sende e-post til medlemmer fra HyperSys. Man kan sende til enkeltmedlemmer, fra medlemslisten, og man kan sende faktura på e-post ved hjelp av fakturahåndtering. I denne artikkelen er det utsending av e-post fra medlemslisten som blir brukt som eksempel. E-postverktøyet er likt for alle e-postene man sender gjennom HyperSys, slik at vinduet som vises er likt.

Vi anbefaler at man tester før e-posten sendes ut til et større utvalg. Det gjør man ved å sende e-posten til seg selv for å se at den ser ut slik som du ønsker. Fordi det kan være noen forskjeller i hvilke flettefelt/variabler som er tilgjengelig, bør du teste på samme måte som du skal sende på. Hvis du skal sende e-post fra medlemslisten, bør du altså sende til deg selv fra medlemslisten, og ikke fra egen profil.

Velge hvem man skal sende til

Fra medlemslisten kan man sortere ved hjelp av ulike filtre. Les mer om medlemsliste og filtrering her. Når man har valgt mottakere, trykker man på e-post for å skrive, og sende, e-post til disse personene.

Velge avsender

Avsender-adresse kan kun brukes av verifisert domene. Mottakere kan da se hvem som har sendt e-posten og hvor e-post kan svares til. Ved utsending kan du velge mellom disse adressene:

Formatering av e-post

Når man har trykket på e-post vil det komme opp et nytt vindu hvor selve e-posten skal skrives og sendes fra.

Menyen har mange av de samme funksjonene som andre tekstredigeringsverktøy tilgjengelig. Man kan velge skrifttype og størrelse, om man vil ha fet eller kursiv tekst, og så videre. Ved å holde musepekeren over et ikon vil det komme en beskrivelse av hva dette gjør.

I tillegg kan man velge stil, format og variabler. Ved å trykke på pilen ved siden av tekstene kommer det en nedtrekksliste hvor man kan velge mellom de ulike alternativene som er tilgjengelig.

Bruk av variabler/flettefelt

Flettefelt er felt som inneholder en kode som blir erstattet med informasjon. Et flettefelt gjør at man kan sende e-post til flere personer samtidig med for eksempel Hei {{actor.first_name}}, hvor {{actor.first_name}} blir erstattet med fornavnet til hver enkelt mottaker av e-posten. Slik kan man sende «personlige» e-poster til flere personer samtidig. I e-postverktøyet kan man trykke på Variabler for å få opp og velge tilgjengelige flettefelt.

Et eksempel på hvordan dette ser ut i e-posten og hvordan det ser ut for en mottaker ser du nedenfor.

Vedlegg i e-post

Vi har en egen artikkel om vedlegg i e-post som du kan lese her.

Bilder i e-post

Hvis dere ønsker å legge til bilder i e-posten kan dere gjøre dette ved å trykke på bilde-ikonet . Da kommer det opp et eget vindu hvor du kan laste opp bilder.

Klikk på «Last opp» og deretter «Choose file». «Choose file» lar deg velge fil fra din egen maskin, altså hvilket bilde du vil laste opp. Når du har valgt bilde, klikk på «Send det til serveren».

Når du har sendt det til serveren kommer du tilbake til siden med «Bildeinformasjon». For å sette bildet inn i e-posten, trykk på den grønne knappen med OK.

Dersom man vil sette inn flere bilder i e-posten, gjentar man prosessen for hvert bilde.