Ekspressinnmelding

Ekspressinnmelding senker terskelen for innmelding ved å hente mest mulig informasjon direkte fra eksterne systemer som Vipps og telefonkataloger. Med ekspressinnmelding trenger de fleste som melder seg inn bare å skrive inn mobilnummeret sitt! Denne hjelpeartikkelen dekker fordeler og begrensinger ved bruk av ekspressinnmelding, viser hvordan det kan se ut og forklarer hva dere må gjøre for å sette det opp.

Fordeler med ekspressinnmelding

Hovedfordelen ved ekspressinnmelding er at nye medlemmer blir meldt inn og betaler kontingent med svært få klikk, og nesten ingen skjemautfylling. Medlemmet velger medlemskategori, velger Vipps eller alternativ metode, fyller ut mobilnummeret og er ferdig. Det er også ikke behov for å programmere noe på egen nettside.

Begrensninger ved ekspressinnmelding

Ekspressinnmelding passer bra dersom det viktigste er å få inn medlemmet. Om du som del av innmeldingsprosessen skal gjøre mer avanserte ting som å få svar på spørsmål annet enn personalia eller har familiemedlemskap, egetvalgt lokallag og lignende, vil ikke ekspressinnmelding være rett valg for dere.

Eksempel på flyt, enkel

1: Velg kontingent
3: Tast inn telefonnummer
5: Godkjenn ordren
2: Velg betalingsmåte (Vi velger ‘fortsett med vipps’)
4: Del personaliaen din med organisasjonen gjennom Vipps
6: Til slutt havner du på “Min side” med oversikt over medlemskap og personalia som er lagra. Andre valg som å legge til familiemedlemmer og lignende er tilgjengelig.

Innbygging på eget nettsted

I motsetning til tradisjonelt innmeldingsskjema hvor man benytter iframe for å få skjemaet inn på egen nettside, eller bruker APIet for å programmere inn egen flyt, er ekspressinnmelding en egen side på HyperSys’ nettside, som dere rett og slett lenker til. På den måten kan dere for eksempel ordne at kontingenttype velges på deres egen side, slik at en derfra blir tatt direkte til trinn 2 i flyten under.

Tilpasning av sida
Du kan tilpasse ekspressinnmeldingen med logo, farger og lignende så det blir likt egen nettside. Du kan også tilpasse hvilke medlemskapstyper som skal være tilgjengelig, og eventuell velkomsttekst med mer.

Eksempel på flyt, betaling med månedlig donasjon

1: I denne flyten får du valg om å betale en engangkontingent, eller om du vil betale et fast månedlig bidrag.
3: Dersom du velger et egenvalgt beløp får du opp en vindu der du kan skrive inn beløp manuelt.
5: Åpne opp vipps for å godkjenne overføring av personalia til HyperSys, og godkjenne første betaling.
2: Ved månedlig bidrag får man opp forslag til beløp, eller kan velge valgfritt beløp.
4: Medlemmet skriver inn telefonnummer, og velger å fortsette med Vipps.
6: Flyten tar slutt ved ‘min side’.

For å ta i bruk ekspressinnmelding

Ekspressinnmelding er fortsatt under utvikling, men den brukes av mange organisasjoner som hovedmåte for innmelding. Merk at organisasjoner der kontingent er basert på personalia skrevet inn (lokal kontingent, familie og lignende) ikke kan bruke denne ekspressflyten, siden innmelding og betaling skjer i ett steg.

For å aktivere ekspressinnmelding, gå til Medlemskap → Kontingent og oppsett → Innmelding. Her kan du aktivere ekspressinnmelding. Etter at du har aktivert, får du på denne sida opp forhåndsvis-adresse, som er den adressa du peker personer til fra nettsida di. Denne er oftest tilsvarende https://KUNDE.hypersys.no/page/blimedlem/.

Ekspressinnmelding er del av en ny medlemsreise-flyt i HyperSys, og tilgjengelig nå for bruk før resten av medlemsreise-flyten er klar. Som konsekvens av dette blir det ikke sendt ut varsler til personer med verv (f.eks. lokallagsleder) nå, da det jobbes med nytt og mer fleksibelt varslingssystem.