Kampanje

Kampanjemodulen er en egen modul i HyperSys og er ikke aktivert som standard. Organisasjonen må kontakte Unicornis for å aktivere kampanjemodulen.

Kampanjer brukes for å registrere donasjoner som kommer inn i forbindelse med forskjellige aksjoner, som for eksempel intensiv for å sende gaveønsker til medlemmer eller for å be om gavemidler fra medlemmene for å støtte et gitt formål.

Både personer med og uten medlemskap kan delta i kampanjer, og alle som deltar i en kampanje får et KID-nummer som er unikt for kampanjetypen. Ved å betale inn til KID-nummeret som brukes av kampanjen får blir betalingen ført på reskontroen til giveren i systemet, og blir inngår også i totalsummen for kampanjen.

På denne siden vises alle kampanjene som er registrert i systemet, inndelt i tre grupper:

• Kommende kampanjer: kampanjer som ikke har startet ennå, men som har blitt opprettet i systemet
  • Pågående kampanjer: kampanjer som har startet og som ikke har blitt avsluttet
  • Historiske kampanjer: kampanjer som har blitt avsluttet

En kampanje vil avsluttes automatisk når sluttdatoen til kampanjen passeres. Hvis det kommer inn betalinger for kampanjen etter sluttdatoen vil disse midlene også knyttes til kampanjen så lenge man ikke har startet en ny kampanje av samme type.

Eksempel på betaling etter kampanjeslutt:

• Testkampanjen (2019) avsluttes 31. desember 2019
  • Et medlem betaler inn til kampanjen 26. februar 2020
  • Ettersom Testkampanjen (2020) ikke har startet da betalingen kom inn vil betalingen knyttes til Testkampanjen (2019)

Ved å klikke på en kampanje får man en oversikt over alle personer som har blitt lagt til i kampanjen.

Denne listen fungere på samme måte som medlemslisten, og man kan legge til og fjerne kolonner med informasjon om kampanjedeltakerne. I tillegg til personalia er det en kolonne for brukerens totale bidrag til kampanjen, KID-nummer for brukeren og når brukeren ble lagt til i kampanjen. Denne informasjonen kan eksporteres til en Excel-fil, og for eksempel brukes til fletting i gavebrev.

Bruke kampanje

Hvordan man bruker kampanjemodulen, inkludert hvordan man oppretter nye kampanjer og legger til brukere i kampanjer, er beskrevet i andre kunnskapsartikler.

Hvordan: Legge til kampanjetype

En kampanjetype er en serie med kampanje, og man må legge til en kampanjetype før man kan opprette en enkelt kampanje.

Les mer om hvordan legge til kampanjetype

Hvordan: Legge til kampanje

En kampanje samler donasjoner i en gitt periode, og er gjerne knyttet til et formål eller en aksjon.

Les mer om hvordan legge til kampanje

Hvordan: Legge til medlem/aktør i kampanje

Medlemmer og andre aktører kan legges til i en kampanje fra flere steder i systemet.

Les mer om hvordan legge til medlem/aktør i kampanje

Hvordan: Legge til medlem/aktør i kampanje med AvtaleGiro

Personer som skal donere til en kampanje kan også gjøre det ved AvtaleGiro, og bruke en plan for fast betaling som er knyttet til kampanjen.

Les mer om hvordan legge til medlem/aktør i kampanje med AvtaleGiro

Hvordan: Bruke skjema for kampanjeverving

En giver kan også bli med i en kampanje ved å fylle ut et skjema på egenhånd. Skjemaet tar seg av å legge til brukeren i HyperSys (hvis personen ikke har en bruker i systemet fra før), legge personen til i en kampanje og opprette AvtaleGiro-avtale for personen.

Les mer om hvordan bruke skjema for kampanjeverving