Legge til kontonummer for organisasjon

Organisasjonsledd i organisasjonen kan ha en eller flere bankkontoer registrert til seg, og denne siden vil oppføre seg ulikt basert på typen organisasjon. I de fleste organisasjoner kan det registreres èn type kontonummer, for å få utbetalinger fra sentralt som for eksempel støtteordninger, momskompensasjon og lignende mens i organisasjoner hvor lokallag er uavhengige fra sentralt, kan lokallaget registrere en utgående bankkonto for bruk på faktura fra laget til medlemmer.

Standardoppsett – laget fakturerer ikke fra HyperSys

Dersom laget ikke fakturerer noe fra HyperSys, kan det registreres en type bankkonto. Kontonummer for utbetaling kan skrives inn i organisasjonsprofil under Basisinformasjon.

Organisasjoner som fakturerer medlemmer fra HyperSys

Organisasjoner som fakturerer medlemmer fra HyperSys kan registrere to bankkontotyper; Utbetalinger og Utgående fakturaer. Begge typer registreres ved å trykke på bankkonto under Basisinformasjon i organisasjonsprofilen.

Oversikt over kontoer

Bildet over viser kontoer som er lagt til for organisasjon med ID, kontonummer, beskrivelse, bankoverføring og kontotype.
Det kan kun være en konto per kontotype aktivt, dersom man legger til et nytt kontonummer av en type som allerede finnes blir det kontonummeret som er aktivt satt til inaktivt når det nye kontonummeret er lagt til.
Ved å trykke på Legg til konto, vil du få ny boks som er på bilder under.

Bilder over viser opprettelse av konto.
Account number: Kontonummeret, et gyldig norsk kontonummer(11-siffer).
Banknavn: Navnet på banken (for eksempel Bien Sparebank).
Beskrivelse: Intern kommentar, ved behov – for eksempel «Den nye driftskontoen»
Formål med konto: Se under.

Formål med bankkonto

Utbetalinger (fra forbund eller fra Unicornis)

Bankkontoer av denne typen kan velges ved utbetaling fra sentralleddet, eller for sentralleddet fra Unicornis. Eksempler for lokallag er utbetaling av støtteordning-penger, utbetaling av tilskudd fra momskompensasjon og lignende.

Utgående fakturaer (kontingent og donasjon)

Bankkontoer av denne typen brukes ved fakturering fra organisasjonen. For sentralleddet er dette alltid tilgjengelig, og for lokallag er det tilgjengelig dersom laget selv er mottaker av kontingentpenger. For sistnevnte er dette mest aktuelt i paraplyorganisasjoner, forbund og lignende hvor lokallaget selv fører medlemslister, setter lokal kontingent og krever inn kontingenten selv.

Organisasjoner under forbundet har sine egne kontoer for kontingent og/eller donasjon. Derfor Formål med konto i HyperSys vil ha 2 valg.