Medlemslista

Medlemslista er en av de mest brukte funksjonene i HyperSys, og brukes til å finne informasjon om enkeltmedlemmer, gruppere medlemmer, og få oversikt over medlemsmassen. I denne artikelen skal vi gå gjennom de funksjonene som er unike for medlemslista, og hvordan du kan bruke den effektivt.

Helt ny til lister i HyperSys? Se gjerne gjennom artikkelen vår om bruk av lister først!

Hvor finner man medlemslista?

Medlemslista finner du ved å klikke på deg inn på den organisasjonen du er interessert i å se medlemslista for i sidemenyen, og så klikke på ‘medlemskap’ ‘medlemsliste’. Dersom den organisasjonen du klikker deg inn på medlemslista til har underoganisasjoner, vil medlemmer av disse være inkludert i medlemslista til moderoganisasjonen.

Oversikt

Hva du kan se, og gjøre, fra medlemslisten er avhengig av hvilke tilganger du har. Du må for eksempel ha tilgang til å se historiske data for å se lister for tidligere år.

I likhet med alle lister i HyperSys har medlemslista valg for listeskop og årgang, søk og kolonner, og mulighet for å sende ut meldinger og laste ned utvalget til en pdf-fil eller et regneark. I tillegg til dette har medlemslista også valg for å legge til medlem, og oppdatere medlemskapet eller håndtere fakturaene til de markerte medlemmene. I tillegg vil betalingsstatus alltid vises i venstre marg i medlemslista.

Skjermbilde fra medlemslista. Elementene som er unike for akkurat medlemslista er markert med en rød ramme rundt.
Medlemslisten til vår testorganisasjon sitt sentralledd. De delene som er markert med rødt er unike for medlemslista.

Bruk av filter

Mange har nytte av å kunne filtrere i medlemslisten. Filtrering gjør man enkelt ved å klikke på kolonnevalget og velge filtreringsformen en ønsker fra listen. Du finner en inngående beskrivelse av ulike filtreringsalternativer her.

Betalt-status og økonomivalg fra medlemslista

I lengst til venstre i medlemslista er det en kolonne med indikatorer på om et medlemskap er betalt, ubetalt eller at medlemmets reskontro er ubalansert. Som med alle kolonner kan betalt-status sorteres ved å klikke på kolonnenavnet, da vil det komme en nedtrekksliste du kan velge fra. Dette er nyttig for å kun få opp betalte eller ubetalte medlemmer, eller enkelt samle alle medlemmer med ubalansert reskontro på ett sted.

Tilgjengelige handlinger

Fra medlemslisten er det en rekke tilgjengelige handlinger som kan utføres på et utvalg, medlemmer som har blitt huket av i listen vil påvirkes av handlingen man velger. Følgende handlinger er unike for medlemslisten:

Håndter faktura – Ulike verktøy for fakturahåndtering; send som e-post, last ned som PDF (samlefaktura) eller endre forfallsdato

Oppdater medlemskapHer er valg for å endre de markerte medlemmenes dynamiske felter og medlemskapsstatus

For å lese om meldingsutsendelse og nedlasting av lista, klikk her.