Vipps

Bruken av Vipps-opplasting er bare tilgjengelig til superbrukere og i sentralorganisasjonen.

Aktivering

Vipps-betalinger finner man i Økonomi → Last opp betalingsdata → Vipps

Vipps-løsning i HyperSys er lik som opplasting av betalingsdata. Forskjellen er at HyperSys må ha forhandler-informasjon fra Vipps, for at HyperSys kan lagre riktig data.

Ved første bruk, trykk på .

Forhandlerinfo vil si hvilket salgssted og Vippsnummer betaling skal knyttes til. Vippsnummer og salgssted finner dere fra VippsPortalen deres.

I  får dere boksen som vist under. Du kan føre inn informasjon som forklart over, eller laste opp en Vipps-oppgjørsrapport i XML-format eller i en Zip-fil.

Ikke endre på filen som lastes ned fra Vipps-portalen.
Sjekk også om organisasjonsnummer stemmer i Vipps og Hypersys for å unngå feil.

Opplasting av oppgjørsrapport fra Vipps

Merk at det er oppgjørsrapport som skal lastes opp. Oppgjørsrapporten må være en XML-fil.

Etter registrering av forhandlerinfo vil vinduet være likt som ekstern betalingsdata, men dere får også mulighet til å redigere forhandlerinfo og valg til umatchede betalinger.

Fra Last opp ny fil velger du Vipps-betalinger og laster opp XML-filen.

Når dere har sendt inn filen, vil dere motta en e-post med oppdatering av opplastingen.

I oversikten vil dere se opplastingen med status og Rapport.

Betalinger fra Vipps må håndteres manuelt, siden det ikke er noe indikasjon på hvem eller hvordan betaling knyttes til.

Håndtering av betalinger

Som nevnt i blå boksen på bildet ved opplasting, vil betalinger bli importert og lagt til lista over umatchede betalinger.

Fra Umatchede betalinger vil dere se transaksjoner i detalj. For tilknytting til medlem, trykk på Håndter lengst til høyre.

Den enkleste måten å vite hvem som har utført betalingen, er å se fra transaksjonssiden i VippsPortalen.
Dere kan bruke lenka som er gitt på Vipps-transaksjon for å enkelt komme fram til transaksjonen som åpner i ny fane (dere må være innlogget på vippsportalen fra før).
Hvis dere vet hvem transaksjon har blitt utført av, kan dere søke på Finn betalerinfo til å tilknytte betaling.

Når dere har trykket på Lagre vil betaling knyttes til valgt medlem, og fra reskontro til medlemmet vil dere se på betalingstype og beskrivelse at det er gjort via Vipps.