Hvordan: Laste opp medlemsliste

I HyperSys har man mulighet til å importere medlemslister fra et regneark.
Om dere har flere typer medlemsskap må dere lage én liste per type kontingent.

For å laste opp en medlemsliste kan man bruke menyvalget Medlemskap -> Last opp.

Medlemmer i listen som importeres vil bli lagt til den organisasjonen som er aktiv, så sørg for at dere har valgt riktig organisasjon før dere fortsetter.

Systemet vil ta utgangspunkt i at du vil laste opp medlemsliste for inneværende år. Dersom du ønsker å laste opp medlemsliste for tidligere år kan du velge det på høyre side.

Her er det også mulig å se medlemslister som er lastet opp tidligere.

Når du har valgt hvilket år du ønsker å laste opp medlemsliste for vil du få en rekke valg:

Kontingent

Her velger man hvilken type kontingent listen skal gjelde for.

Her vil alle typene kontingent som er tilgjengelig for deres organisasjon vises.

Betalingsdato

Her får man et valg som omhandler betalingsdato for de importerte medlemmene.

• Kontingenten for medlemskapene ble betalt på samme dato
    • Hvis man velger dette vil det dukke opp et felt hvor man setter hvilken dato innbetalingene skjedde på.
  • Kontingenten for medlemskapene ble betalt på forskjellige datoer
    • Hvis man velger dette må man ha med en egen kolonne, med overskrift «Betalingsdato» i listen som skal lastes opp.
    • Kolonnen for «Betalingsdato» vil bli lagt til automatisk i malen dere kan laste ned, dersom dere ønsker å bruke den.
  • Kontingenten for medlemskapene har ikke blitt betalt
    • Hvis man velger dette vil medlemskapene bli stående som ubetalt i HyperSys.

Startdato

Hvis dette valget er huket av, vil startdatoen på medlemskapet være satt til betalingsdatoen.
Hvis dere fjerner haken må man ha med en egen kolonne, med overskrift «Startdato» i listen som skal lastes opp.
Denne kolonnen vil bli lagt til automatisk i malen dere kan laste ned, dersom dere ønsker å bruke den.

Kolonner

Her velger man hvilke kolonner som skal være med i listen dere laster opp.

Feltene «Fullt navn«, «Fødselsdato«, «Adresse» og «Postnummer» er påkrevde felter i medlemslisten, men dere kan velge å legge til ekstra felter om dere ønsker.
Vi anbefaler å ta med feltet for «E-post» slik at medlemmene deres får mulighet til å logge inn i HyperSys i etterkant.

Last ned mal

Ved å trykke på «Last ned mal» vil dere kunne laste ned et regneark som inneholder de kolonnene som er spesifisert over, malen inneholder én linje med eksempeldata.
Man  ikke bruke den nedlastede malen, men filen som lastes opp skal altså se slik ut.

Last opp fil

Når du har fylt inn regnearket, kan du klikke på «Choose File» og velge filen fra datamaskinen din.

Regnearket være av filtypen XLS, da systemet ikke støtter noe annet for øyeblikket.

Husk også at alle datoer være i formatet DD/MM/YYYY, altså Dag/Måned/År. Hvis ikke vil ikke systemet skjønne hva det er, og importeringen vil feile.

Deretter kan du trykke på «Last opp» og opplasting kommer å gjennomgå analyse av filen og sende status av opplasting til e-posten deres.

Merk at om listen inneholder veldig mange linjer vil det kunne ta litt tid før importeringen fullføres.

Se egen artikkel for håndtering av opplasting.