SMS-dialogsenter

Denne sida er ikke ferdigstilt, men eksisterer for å opprettholde lenkestrukturen i hjelpesystemet.

Dette verktøyet er tilgjengelig via sentralleddet (nasjonal organisasjon) sitt menyvalg Vår organisasjon -> Dialog.

Verktøyet samler alle inngående tekstmeldinger og eventuelle svar som er gitt. Det kan brukes for dialog med generelle spørsmål, men det er mest brukt for å følge med på automatiske prosesser som innmelding, oppdatering av personalia og lignende.

Venstre sidefane («Konversasjoner»)

På venstre side er en fane for pågående og arkiverte samtaler/konversasjoner/dialoger. Alle utvekslinger vil bli stående som pågående inntil de manuelt blir markert som ferdigbehandlet, i høyre sidefane. Det er ofte nyttig å ha overblikk over hva som har skjedd siden sist gang man brukte verktøyet, og det gir mulighet til å følge opp brukere som har startet prosess som for eksempel innmelding men ikke har fullført. Mange organisasjoner foretrekker også å kunne sende en melding manuelt og ønske nye medlemmer velkommen, etterspørre mer personalia eller lignende.

Høyre sidefane («Informasjon»)

På høyre side vises en sidefane med informasjon om mottaker og tilknyttede verktøy som er relevante for den aktive samtalen.

Informasjon om avsender

Dersom avsender sitt mobilnummer ligger inne vil personalia, ofte navn og e-postadresse, bli vist. Dersom nummeret er ukjent vil det bli listet som «Ukjent».

Om systemet har funnet en mulig person som treffer, men ikke stemmer helt, vil det bli vist en dialogboks med «Velg blant mulige mottakere». Nummeret vil isåfall bli koblet til den personen.

Avsender av svarmelding

Neste område viser informasjon om organisasjonen som vil stå som juridisk ansvarlig for tekst som sendes personen. Det er et lovkrav om å vise denne informasjonen.

Verktøy

Ulike verktøy vil kunne være tilgjengelig her, men det vanligste er en knapp for ferdigbehandlet. Denne knappen markerer samtalen som avsluttet inntil avsender velger å svare.

Hjelp

Informasjon om brukte ikoner m.m. vises her.

Hoveddialogen i midten

I hoveddialogen vises hele samtalen i kronologisk rekkefølge. Den andre parten vises med meldinger skrevet på venstre side og med blå bakgrunn mens svar som er sendt fra HyperSys vil bli vist skrevet fra høyre side med grå bakgrunn.