Innlogging med tofaktor-autentisering

Aktivering av tofaktor-autentisering på organisasjonsnivå er forbeholdt superbrukere. Er du ikke superbruker og ønsker å aktivere tofaktor for din organisasjon ber vi deg ta kontakt med lokal superbruker.
Men medlemmet kan selv skru av og på tofaktor-autentisering for egen profilside, dersom de ikke har verv eller tilgangsnivåer som er beskrevet nedenfor.

Tofaktor-autentisering er et ekstra lag med sikkerhet som sikrer at du er den eneste personen som får tilgang til kontoen din, selv i tilfeller der andre personer kan ha fått tak i passordet ditt. Kort forklart fungerer det slik; når du logger inn, så sender systemet en SMS til deg med en engangskode som du må oppgi for å få gjennomføre innlogging.
Dermed er du nødt til å ha din mobiltelefon tilgjengelig når du skal logge inn i HyperSys når tofaktor-autentisering er aktivert på din bruker, dette er særlig aktuelt for superbrukere som vi alltid anbefaler at har tofaktor aktivert.

Aktivering av tofaktor-autentisering i systemet

OBS! Hvis du aktiverer tofaktor-autentisering for et medlem som ikke er registrert med gyldig mobilnummer kan det føre til utestenging fra systemet.

For å aktivere tofaktor-innlogging i systemet må man gå via Administrator -> Personvern- og sikkerhetsinnstillinger.

Her har du tre valg:

• Deaktivert: Ingen i systemet har mulighet til å bruke tofaktor-innlogging.
  • Påkrevd for superbrukere: Alle brukere med superbruker tilgang  bruke tofaktor-innlogging, for øvrige brukere er det valgfritt men anbefalt.
  • Påkrevd for personer med tilgang til personinfo: Alle brukere med tilgang til personalia må bruke tofaktor-innlogging.

Aktivering av tofaktor-autentisering på en enkeltperson

Dersom tofaktor-innlogging er aktivert i systemet og en person som ikke er påkrevd dette ønsker å benytte seg av det, har man fortsatt mulighet for å skru det på.
Dette gjør man via brukerprofilen til personen under Kontoinnstillinger.

Ved å trykke på knappen kan man skru av/på tofaktor-innlogging.

Innlogging med tofaktor-autentisering

SMSer som er sendt som følge av tofaktor-innlogging vil bli listet som “Ukjent avsender”/”System” som avsender i Tjenestekostnad-listen.

Dersom tofaktor-innlogging er aktivert for deg, vil det dukke opp et ekstra vindu når du logger deg inn i HyperSys.
Her må du skrive inn en engangskode du vil få tilsendt på SMS.

Systemet vil så sende en engangskode på SMS til det nummeret som er registrert i brukerprofilen din.
Avsender av denne SMSen vil være hovedorganisasjonen. Dette er koden du må taste i innloggingsvinduet for å logge deg inn.