Tofaktor-innlogging

Tofaktor autentisering er et ekstra sikkerhetslag for å sikre at du er den eneste personen som får tilgang til kontoen din, selv om noen andre kan passordet ditt.

Det går ut på at når du logger inn, så sender systemet en SMS til deg med en engangskode som må tastes inn for å få tilgang.
På den måten, er man nødt til å ha tilgang på telefonen din, i tillegg til passord for å få logget seg på din bruker.

Aktivering av tofaktor-innlogging i systemet

For å aktivere tofaktor-innlogging i systemet må man gå via Administrator -> Personvern- og sikkerhetsinnstillinger.

Denne menyen er kun tilgjengelig for superbrukere, hvis du ikke er det og ønsker å aktivere tofaktor-innlogging, ta kontakt med hovedorganisasjonen.

Her har du tre valg:

• Deaktivert: Ingen i systemet har mulighet til å bruke tofaktor-innlogging.
  • Påkrevd for superbrukere: Alle brukere med superbruker tilgang  bruke tofaktor-innlogging, resten av brukerene kan velge å aktivere dette selv.
  • Påkrevd for personer med tilgang til personinfo: Alle brukere med tilgang til personalia må bruke tofaktor-innlogging, resten av brukerene kan velge å aktivere dette selv.

Hvis du aktiverer tofaktor-innlogging uten at brukere er registrert med gyldig mobilnummer kan det føre til utestenging fra systemet.

Aktivering av tofaktor-innlogging på en enkeltperson

Dersom tofaktor-innlogging er aktivert i systemet og en person som ikke er påkrevd dette ønsker å benytte seg av det, har man fortsatt mulighet for å skru det på.
Dette gjør man via brukerprofilen til personen under Kontoinnstillinger.

Ved å trykke på knappen kan man skru av/på tofaktor-innlogging.

Hvis du aktiverer tofaktor-innlogging uten at brukeren er registrert med gyldig mobilnummer kan det føre til utestenging fra systemet.

Innlogging med tofaktor-autentisering

Dersom tofaktor-innlogging er aktivert for deg, vil det dukke opp et ekstra vindu når du logger deg inn i HyperSys.
Her må du skrive inn en engangskode du vil få tilsendt på SMS.

Systemet vil så sende en engangskode på SMS til det nummeret som er registrert i brukerprofilen din.
Avsender av denne SMSen vil være hovedorganisasjonen.

Dette er koden du må taste i innloggingsvinduet for å logge deg inn.

SMSer som er sendt som følge av tofaktor-innlogging vil bli listet som «Ukjent avsender»/»System» som avsender i Tjenestekostnad-listen.