Hvordan: Bruke skjema for kampanjeverving

Denne artikkelen forklarer hvordan man legger til medlem/aktør i en kampanje gjennom verveskjema for kampanje. Les mer om hvordan legge til medlem/aktør i kampanje med AvtaleGiro her, og les mer om hvordan legge til medlem/aktør i kampanje uten AvtaleGiro her.

Hvis man ønsker å rekruttere givere kan det være effektivt å bruke skjema for kampanjeverving. Dette er et skjema som håndterer hele prosesen med å legge til en bruker i HyperSys, legge til brukeren i en kampanje og opprette en AvtaleGiro-avtale som kan brukes for kampanjen. Skjemaet kan også bygges inn på eksterne nettsider (f.eks. hjemmesiden til organisasjonen).

Bruke skjema for kampanjeverving

Skjemaet for kampanjeverving kan minne litt om et vanlig innmeldingsskjema. Feltene for personalia brukes til å registrere personalia på brukeren i HyperSys, slik at personen kan kontaktes i ettertid. I tillegg brukes deler av kontaktinformasjonen til å sjekke om brukeren finnes i systemet fra før, for å unngå duplikatbrukere.

Skjemaet finnes under Økonomi -> Kampanjer. Velg Skjema for AvtaleGiro-inngåelse.

Verveskjemaet har flere trinn, og hjelper brukeren med å fylle ut og opprette AvtaleGiro-avtale. Hvis brukeren ikke finnes i systemet fra før vil personen bli tatt rett til signering av AvtaleGiro-avtalen når skjemaet er fylt ut.

Personen finnes allerede i systemet

Hvis det finnes en bruker i systemet med samme e-postadresse og/eller mobilnummer som ble brukt i skjemaet må brukeren bekrefte sin identitet. Brukeren kan velge å få tilsendt en bekreftelseskode på SMS eller e-post, avhengig av hva som er registrert på brukeren som finnes fra før. Etter at brukeren har bekreftet sin identitet kommer de videre til signering av AvtaleGiro-avtalen.

Signering

Når AvtaleGiro-avtalen har blitt opprettet i HyperSys må den signeres av giveren. Brukeren kan gjennomføre signering rett i skjemaet, ved å klikke på lenken for å inngå avtale digitalt. Om medlemmet ikke gjennomfører signering kan AvtaleGiro-avtalen fortsatt håndteres fra HyperSys. Den vil da dukke opp i boksen Donasjoner og kampanjer på profilen til medlemmet.

Innbyggingskode

Det er mulig å bygge inn skjemaet for kampanjeverving på sin egen nettside, på samme måte som innmeldingsskjemaet. Dette gjøres ved å først gå inn på verveskjemaet i HyperSys og klikke på Vis innbyggingskode. Boksen som dukker opp inneholder innbyggingskoden som må brukes på den eksterne nettsiden for å bygge inn verveskjemaet.