Hvordan: Bruke skjema for kampanjeverving

Vi har gjort endringer i dette verktøyet og jobber for tiden med å oppdatere dokumentasjonen, denne siden vil bli oppdatert. Denne artikkelen forklarer hvordan man legger til medlem/aktør i en kampanje gjennom verveskjema for kampanje. Les mer om hvordan legge til medlem/aktør i kampanje med AvtaleGiro her, og les mer om hvordan legge til medlem/aktør i kampanje uten AvtaleGiro her.

Hvis du ønsker å rekruttere givere kan det være effektivt å bruke skjema for kampanjeverving. Dette er et skjema som håndterer hele prosessen med å legge til en bruker i HyperSys, legge til brukeren i en kampanje og opprette en AvtaleGiro-avtale som kan brukes for kampanjen. Skjemaet kan også bygges inn på eksterne nettsider (f.eks. hjemmesiden til organisasjonen).

Bruke skjema for kampanjeverving

Skjemaet for kampanjeverving kan minne litt om et vanlig innmeldingsskjema. For å være sikker på at det er rett person som tilhører telefonnummeret som blir registrert, sender vi ut en sikkerhetskode per SMS på første steg i skjema. Deretter blir giveren bedt om å oppgi navn og adresse, før vi sender vedkommende til signering via bankID. Personalia brukes til å registrere brukeren i HyperSys, slik at personen kan kontaktes av organisasjonen i ettertid. I tillegg brukes deler av kontaktinformasjonen til å sjekke om brukeren finnes i systemet fra før, for å unngå duplikatbrukere. Om din organisasjon har aktivert Faste Betaling i Vipps, vil giveren også kunne bruke Vipps-appen for å gjennomføre signering.

Skjemaet finnes under Økonomi -> Kampanjer. Velg deretter hvilken kampanje du vil se påmeldingsskjema for. Når du er inne i riktig kampanje er alle innstillinger for oppsett (inkludert skjema) å finne under den blå knappen i høyre hjørnet med tannhjul. Fra menyen som åpner seg når du trykker på knappen velger du  Påmeldingsskjema. Etter å ha redigert innmeldingsskjema kan du hente en direktelinke eller innbyggingskode ved å klikke på knappen Innbyggingskode og -lenker

Personen finnes allerede i systemet

Hvis det finnes en bruker i systemet med samme e-postadresse og/eller mobilnummer som ble brukt i skjemaet må brukeren bekrefte sin identitet. Brukeren kan velge å få tilsendt en bekreftelseskode på SMS eller e-post, avhengig av hva som er registrert på brukeren som finnes fra før. Etter at brukeren har bekreftet sin identitet kommer de videre til signering av AvtaleGiro-avtalen.

Signering

Når AvtaleGiro-avtalen har blitt opprettet i HyperSys må den signeres av giveren. Brukeren kan gjennomføre signering rett i skjemaet, ved å klikke på lenken for å inngå avtale digitalt. Om medlemmet ikke gjennomfører signering kan AvtaleGiro-avtalen fortsatt håndteres fra HyperSys. Den vil da dukke opp i boksen Donasjoner og kampanjer på profilen til medlemmet.

Innbyggingskode

Det er mulig å bygge inn skjemaet for kampanjeverving på sin egen nettside, på samme måte som innmeldingsskjemaet. Dette gjøres ved å først gå inn på verveskjemaet i HyperSys og klikke på Vis innbyggingskode. Boksen som dukker opp inneholder innbyggingskoden som må brukes på den eksterne nettsiden for å bygge inn verveskjemaet.