Innmelding og betaling via SMS

Funksjonalitet og begrensninger

Innmelding og betaling via SMS er ein sammensetning av to funksjonar som kan brukast kvar for seg.
Den kaller først løysninga til brukaroppretting og innmelding via SMS. Mer om Innmelding via SMS.
Dersom det gjekk fint, trekker den penger for uteståande faktura for kontingent. Mer om Betaling via SMS.

Eksisterande medlemer skal IKKJE bruke «meld inn og betal», dei skal bruke betal.

Oppsett før bruk

Oppsett av SMS-kodeord

Før innmelding kan gjerast, må det settast opp eit kodeord for innkomande SMSar. Les meir om SMS-konfigurasjon.

Oppsett av underkodeord til SMS
Oppsett av underkodeord til SMS

Døme 1 – innmelding via SMS med kontingent – innmelding går gjennom og vert betalt

Avsendar: (+47) 999 99 999
Mottakar: 1938
Melding: «ORG1 Ola Nordmann [email protected]»
Resultat:

1. Det bli lagt til ein ny person med namnet «Ola Nordmann» og e-postadressa [email protected]
  2. Personen vil ikkje ha registrert gateadresse eller fødselsdato, då denne informasjonen ikkje er registrert.
  3. Personen vil få eit medlemskap i inneverande år og blir trukket penger.

Svarmelding 1: «Takk for din støtte! Ditt medlemskap i Organisasjon1 har blitt registrert.»
Svarmelding 2, trekk: «Betalinga di er under handsaming, du vil få melding når den er fullførd.»
Svarmelding 3, bekreftelse på betaling: «Betalinga di er motteken, du kan handsame medlemskapet ditt på https://org1.hypersys.no med passordet du har motteke på epost.»

Moglege svar på SMS

• Dersom det ikkje er e-postadresse i meldinga: «Vi fant ikke en gyldig epostadresse i meldingen din.»
  • Dersom det ikkje er kontingentar satt opp eller alt ikkje er aktivt: «Organisasjon1 er ikke åpen for innmelding via SMS.»
  • Dersom avsendar av melding allereie har medlemskap inneverande år: «Ola Nordmann er allerede regsitrert som medlem av Organisasjon1»
  • Dersom telefonnummeret ikkje er registrert på ein brukar: «Fann ingen brukarar med dette telefonnummeret.»
  • Dersom telefonnummeret er registrert på fleire brukarar: «Det finst fleire medlemmar med dette telefonnummeret.»
  • Dersom det ikkje er kontingentar satt opp eller alt ikkje er aktivt: «Organisasjon1 er ikke åpen for innmelding via SMS.»
  • Dersom avsendar av meldinga allerede har betalt kontingent for året, eller betalar sum som ikkje stemmer med kontingent, : «Ingen uteståande fakturaer på beløpet 50kr.»
  • Dersom beløpet ikkje er eit heilt tal: «49.90 er ikkje eit gyldig beløp.»
  • Dersom meldinga ikkje inneheld eit beløp: «Ingen sum for betaling definert.»