Rediger innmeldingsskjema

Innmeldingsskjemaet er definert av sentralleddet og inneholder et standardskjema med ulik
informasjon som er nyttig å samle inn for nye medlemmer. Skjemaet kan redigeres via
Medlemskap -> Rediger innmeldingsskjema

Innmeldingsskjema i HyperSys

Innmeldingsskjemaet bruker skjemageneratoren i HyperSys, som har mange alternativer innebygget. Noen av funksjonene er:

• Flersides skjema
  • Valgfrie og påkrevde felter
  • Felter som automatisk lagres på profil (som navn, adresse o.l.)
  • Felter som ikke automatisk lagres på profil (informasjon som bare er relevant for statistikkarbeid, og ikke så relevant flere år etter innmelding)
  • Automatiske handlinger ved utfylling av skjema (velkomst-epost og varsling av tillitsvalgte)

Redigering av felt i skjemaet

På venstre siden hvor det står Felter kan dere hente ut felter som har vært relevant for kundene våres og har brukt i sitt innmeldingsskjemaet.

Feltgrupper vi har tilgjengelig:

• Tekst (Valgene kan defineres på eget ønske. Legges ikke på brukerprofil)
  • Valg (Felter som velges ved innmelding. Kan være sjekkboks, flervalg eller radioknapper. Legges ikke på brukerprofil)
  • Datoer (Datoer som kan defineres på eget ønske. Legges ikke på brukerprofil)
  • Annet (Diverse felt. Legges ikke på brukerprofil)
  • Lokasjoner (Sette inn enten mobil- eller fasttelefonnummer. Legges i brukerprofil)
  • Organisasjonsinformasjon (Skal ikke brukes for medlemsopplasting. Legges ikke i brukerprofil)
  • Medlemskap (Felter med fundamental informasjon om medlemmer. Legges i brukerprofil)
  • Brukerinnstillinger (Felt som blir definert av superbruker. Legges i brukerprofil)
  • Årsrapport (Relevant til de som skal være med i årsrapport. Per nå bare forbunder. Legges ikke i brukerprofil)
  • Foreldreinformasjon (Dersom bare barn som skal ha medlemskap, men ikke foreldre. Legges i brukerprofil som Fakturamottaker (om det er merket))

Tilgjengelige felt

Felt som automatisk lagres på profil

Felt som blir brukt fra Medlemskap, Lokasjoner og Brukerinnstillinger vil bli lagret på og leselig på brukerprofil.

HyperSys kan ikke vite at et felt inneholder spesifikk informasjon med mindre HyperSys får vite om det. For eksempel, dersom det legges til et vanlig tekstfelt som får navnet «Ditt navn», kan ikke HyperSys vite at det er et navn. Derimot, om man fra «Medlemskap» legger til feltet «Navn», vil det feltet ha en del ekstra informasjon som ikke synes, som gjør at HyperSys vet at informasjonen i dette feltet skal lagres på personprofilen som navn.

Andre felt

Andre felt som brukes vil bli lagra i skjemabesvarelsen, men ikke lagt inn på selve personprofilen. Disse kan leses fra Besvarelser under Handlinger.

Valg

Status: Dersom det er Publisert, kan det fylles ut.

Tittel: Navnet på skjemaet, overskrift ved utfylling.

Krever innlogging: Merke om innmelding skal være bare tilgjengelig som har tilgang til Hypersys. Anbefales normalt sett å være avslått.

Send e-post: Personen som besvarer skjemaet får kvittering (velkomst-epost) på epost.

Varsel: Varsling av tillitsvalgte i organisasjonen om nytt medlem.

Handlinger

Besvarelser/innlegg: Liste over alle skjemautfyllingene.

Statistikk: Enkel statistikk over utfyllinger.

Vis innbyggingskode: Viser kode for innbygging av skjemaet i nettside, via «iframe»-metodikk.

Send invitasjoner: Brukes ikke for innmeldingsskjema.

Definer tilpasset CSS: Les mer om dette HER

Slett skjema: Sletter skjemaet.