Superbruker

En superbruker er en bruker i HyperSys som har tilgang til verktøy og innstillinger som ikke er tilgjengelig for vanlige brukere i systemet. Det er blant annet kun superbrukere som har tilgang til administratorsiden i HyperSys og til å se betalingsrapporter.

Vi anbefaler at dere begrenser antallet superbrukere i systemet, og at det kun er personer som trenger superbrukertilgang jevnlig som får det. Ved å bruke tilgangskontroll for roller/verv kan man gi personer tilgang til å gjøre mye i systemet uten behov for å gi superbrukertilgang, og vi anbefaler at man vurderer om personer får nok tilgang slik, uten å bli gitt superbrukertilgang.

Liste over superbrukere

Superbrukere kan se en liste over andre superbrukere ved å gå inn på administratorsiden, og klikke seg inn på Superbrukere som ligger under Verktøy. Det er også her man kan fjerne eller legge til superbrukertilgang til brukere i sin organisasjon.

For å legge til en superbruker velger du knappen «Legg til ny superbruker», for deretter å søke opp personen som skal få tilgangen.

For å fjerne en eller flere superbrukere huker du av boksen i raden til de det gjelder, før du trykker på knappen «Fjern superbruker». Merk at du ikke kan fjerne din egen superbrukertilgang, dette må gjøres av en annen superbruker.

Skjermbilde av superbrukerlisten

Husk å fjerne superbrukertilgang dersom det ikke lenger er behov for det, for eksempel om en ansatt eller tillitsvalgt slutter i organisasjonen. For mange med superbrukertilgang kan være en sikkerhetsrisiko i organisasjonen deres.