Superbruker

En superbruker er en bruker i HyperSys som har tilgang til verktøy og innstillinger som ikke er tilgjengelig for vanlige brukere i systemet. Det er blant annet kun superbrukere som har tilgang til å gå inn på administratorsiden og se betalingsrapporter.

Vi anbefaler å begrense bruk av superbrukertilgang så langt det lar seg gjøre, slik at det kun er personer som trenger superbrukertilgang jevnlig som får det. For mange med superbrukertilgang kan utgjøre en sikkerhetsrisiko for organisasjonen deres. For lokallagsledere og andre som trenger enkelte tilganger til systemet for å utføre oppgavene sine anbefaler vi bruk av tilgangskontroll for å sørge at så få som mulig har mer tilgang enn det de trenger.

Oversikt over superbrukere

Dersom du selv er superbruker finner du en oversikt over alle med superbrukertilgang ved å gå inn på administratorsiden i klassisk grensesnitt og klikke deg inn på ‘Superbrukere’, som ligger under ‘Verktøy’. Du blir da tatt videre til en liste som ser slik ut:

Skjermbilde av oversikten over superbrukere som finnes i HyperSys
Oversikten over superbrukere i HyperSys. Merk at du ikke vil kunne finne deg selv på listen.

Legge til superbruker

For å legge til en superbruker, klikk på knappen ‘Legg til ny superbruker’ øverst til høyre på siden. Du vil da få opp et vindu som lar deg søke etter den brukeren i systemet du vil gjøre til superbruker. Når du har funnet den du ser etter, klikk ‘Bekreft’.

Fjerne superbrukertilgang

Dersom en ansatt eller tillitsvalgt som er superbruker slutter i organisasjonen, bør superbrukertilgangen deres fjernes. For å fjerne en eller flere superbrukere må du først huke av boksen på raden til de det gjelder, og så klikke på ‘Fjern superbruker’. Merk at du ikke kan fjerne din egen superbrukertilgang, dette må gjøres av en annen superbruker.

En gif som viser hvordan du kan fjerne en brukers superbrukertilgang.
Slik fjerner du noens superbrukertilgang