SMS-utsending med flettefelt

Fra HyperSys kan du kontakte medlemmene via e-post og SMS. Den mest effektive måten å holde kontakt med medlemmene på er via SMS. Dette brukest normalt sett til alt fra invitasjon til møte, betalingspåminnelse og generell informasjon.

Ved å bruke SMS med flettefelt kan du sende meldinger til flere medlemmer på en gang, og meldingene kan inkludere koder som blir erstattet med informasjon, gjerne kalt “flettefelt”. Eksempler på dette er KID-nummer og kontonummer for betaling, fornavn, etternavn, adresse og mer.

Metoden er lik om det sendes til en enkeltperson fra brukerprofilen eller til flere samtidig fra medlemslista.

Flettefelt

OmrådeFlettefeltEksempel
Fornavn{{actor.first_name}}Kari
Etternavn{{actor.last_name}}Nordmann
Adresselinje 1{{actor.postal_address.address1}}Kolstadgata 1
Adresselinje 2{{actor.postal_address.address2}}c/o Unicornis
Postnummer{{actor.postal_address.postal_code}}0652
E-postadresse{{actor.email}}[email protected]
Mobilnummer{{actor.phone}}99009900
Sekundærnummer (fasttelefon){{actor.phone2}}32240114
Fødselsdato{{actor.user.birth}}29.02.1996
Medlemsnummer{{user.pk}}1337
KID{{user.current_membership.invoice.kid}}123456789
Kontingenttype{{user.current_membership.fee.membership_type}}Vanlig medlem
Kontingent-sum{{user.current_membership.invoice.get_sum|floatformat:2}}kr400,00kr
Kontingent-sum (kun tall){{user.current_membership.invoice.get_sum|floatformat:0}}400
Dato og tid for siste betaling{{user.current_membership.member_latest_payment_time}}01.01.2020
Lokallag{{user.current_membership.organisation}}Org1 Sandefjord
Kontonummer{{user.current_membership.invoice.to_bank_account}}1234.56.78901

Bruk av SMS med flettefelter

Husk å teste meldingene

Flettefelt indikeres med bruk av dobbel krølleparantes, for eksempel {{actor.first_name}}. Dersom det er skrivefeil i et flettefelt, for eksempel {{actor.first-name}} (_ er byttet ut med -), vil dette ikke gi feilmelding. Flettefelt som feiler vil bare stå som blanke i meldingene. Vi anbefaler derfor å alltid teste en melding til deg selv eller andre på kontoret, før du sender ut til mange.

Eksempel 1: SMS med betalingsinformasjon, betaling via bank

Melding skrevet i dialogboks:

Hei {{actor.first_name}} {{actor.last_name}} Vi kan ikke se at du har betalt medlemskapet ditt i år. Vi vil gjerne ha deg med videre! For å fortsette medlemskapet ditt må du betale kontingenten din på {{user.current_membership.invoice.get_sum|floatformat:2}} kr. Betaling gjøres til kontonr {{user.current_membership.invoice.to_bank_account}} med KIDnummer {{user.current_membership.invoice.kid}} . Takk for at du støtter vårt arbeid!

Dette blir for eksempel til:

Hei Kari Nordmann Vi kan ikke se at du har betalt medlemskapet ditt i år. Vi vil gjerne ha deg med videre! For å fortsette medlemskapet ditt må du betale kontingenten din på 100 kr. Betaling gjøres til kontonr 1234567890 med KIDnummer 00000321 . Takk for at du støtter vårt arbeid!

Eksempel 2: SMS med betalingsinformasjon for betaling via SMS

Eksempelet under tar utgangspunkt i at organisasjonen har kodeord ORG1 og har satt opp underkodeordet BETAL. Les mer om oppsett av SMS-kodeord for betaling her.

Melding skrevet i dialogboks:

Hei {{actor.first_name}} {{actor.last_name}} Vi kan ikke se at du har betalt medlemskapet ditt i år. Vi vil gjerne ha deg med videre! For å fortsette medlemskapet ditt må du betale kontingenten din på {{user.current_membership.invoice.get_sum|floatformat:2}} kr. Betaling gjøres ved å sende SMS til 2030: ORG1 BETAL {{user.current_membership.invoice.get_sum|floatformat:0}} . Takk for at du støtter vårt arbeid!

Dette blir for eksempel til:

Hei Kari Nordmann Vi kan ikke se at du har betalt medlemskapet ditt i år. Vi vil gjerne ha deg med videre! For å fortsette medlemskapet ditt må du betale kontingenten din på 100 kr. Betaling gjøres ved å sende SMS til 2030: ORG1 BETAL 100 . Takk for at du støtter vårt arbeid!

Eksempel 3: SMS med e-postadresse

Eksempelet under tar utgangspunkt i at organisasjonen har kodeord ORG1 og har satt opp underkodeordet EPOST, med handlingstype “oppdater e-postadresse”. Les mer om oppsett av SMS-kodeord for oppdatering av e-postadresse.

Melding skrevet i dialogboks:

Hei {{actor.first_name}}, vi har registrert e-postadressa {{actor.email}} på deg. Dersom dette ikke stemmer, send gjerne ORG1 EPOST ny-epost-adresse, f.eks. ORG1 EPOST [email protected], til 2030 så bruker vi den fra nå av.

Dette blir for eksempel til:

Hei Per, vi har registrert e-postadressa [email protected] på deg. Dersom dette ikke stemmer, send gjerne ORG1 EPOST ny-epost-adresse, f.eks. ORG1 EPOST [email protected], til 2030 så bruker vi den fra nå av.