Hvordan: Legge til donasjon

Legge til manuell donasjon (engangsbetaling)

Føring av manuell donasjon brukes som regel når organisasjonen har mottatt en pengegave som de ønsker å registrere i HyperSys, for eksempel som grunnlag til skatterapport.

1. Søk opp personen som har gitt gaven
  2. På høyresiden på profilen til personen er det en boks som heter “Donasjoner” eller “Donasjoner og kampanjer”. “Klikk på Legg til i kampanje-knappen i denne boksen.
  3. Her velger du da først om enkeltbetalingen har kommet inn via bankoverføring eller eller kontant. Deretter velger du hvilken kampanje donasjonen skal legges til i. Du vil få opp et skjema i boksen som du fyller ut for å registrere betalingen.
  4. Før inn informasjon om betalingen
    • Betalt beløp er beløpet brukeren har betalt inn
    • Årsak er hvordan beløpet er betalt inn; direkte, lokalt eller annen grunn
    • Lokal referanse er en forklaring på betalingen. Det kan for eksempel være en bilagsreferanse, eller bare Gave
    • Betalingsdato er datoen betalingen ble mottatt
    • Om betalingen kom via bankoverføring må du også velge hvilken konto det ble betalt inn til og skrive inn hvilken konto donasjonen kom fra om du har denne informasjonen
  5. Klikk Registrer

Etter betalingen har blitt registrert vil den dukke opp i reskontroen til brukeren.

Legge til fast donasjon med AvtaleGiro (betalingsplan)

Personer som ønsker å gi en fast gave med AvtaleGiro kan også legges til i HyperSys. Personen må signere AvtaleGiro-avtalen før den kan brukes til å trekke penger fra vedkommendes konto, men trekket vil gjennomføres automatisk når AvtaleGiro-avtalen er satt opp. Personen får også en betalingsplan, som bestemmer hvilket beløp medlemmet skal trekkes, og hvilket intervall som skal brukes mellom trekkene.

Les mer om hvordan legge til AvtaleGiro-avtale for donasjon med betalingsplan

Legge til i kampanje

I tillegg til vanlig donasjon er det også mulig å donere som en del av en kampanje. Etter personen har blitt lagt til i en kampanje får man et KID-nummer de kan betale til for å bidra til kampanjen.

Les mer om hvordan legge til medlem/aktør i kampanje

Legge til i kampanje med AvtaleGiro

Medlemmer og aktører kan også delta i en kampanje med AvtaleGiro, som gjør at de trekkes automatisk for et fast beløp på samme måte som vanlige donasjoner med AvtaleGiro.

Les mer om hvordan legge til medlem/aktør i kampanje med AvtaleGiro

Hvordan: Bruke skjema for kampanjeverving

En giver kan også bli med i en kampanje ved å fylle ut et skjema på egenhånd. Skjemaet tar seg av å legge til brukeren i HyperSys (hvis personen ikke har en bruker i systemet fra før), legge personen til i en kampanje og opprette AvtaleGiro-avtale for personen.

Les mer om hvordan bruke skjema for kampanjeverving