OCR

OCR er filer fra banken med info om betalinger. OCR-filer kan lastes inn i HyperSys på to ulike måter; automatisk nedlasting eller import av OCR-filer.

Når OCR-filene er lastet inn i HyperSys, vil medlemmet sin status for betaling oppdateres, basert på KID-nummeret. Denne informasjonen kan man se i Reskontro-oversikten.

Automatisk nedlasting av OCR-filer er tilgjengelig dersom dere har egen OCR-avtale og bruker automatisk nedlasting av filer.

Automatisk nedlasting av OCR-filer

HyperSys laster hver ettermiddag ned OCR-filer fra Nets for våre kunder, og etter nedlasting blir filene importert, og deretter kjøres det synkronisering av reskontroer for å oppdatere betalingsstatus for dem som har betalinger liggende i filen. Merk at synkronisering av reskontroer kan ta noe tid, og at det derfor i en liten periode kan hende at medlemmer har ubalansert reskontro selv om betaling er registrert.

Importering av OCR-filer

Filene lastes ned fra organisasjonen sin bank, eller fra Unicornis» sentral system (hvis man bruker klientkonto). For å laste opp OCR-filer til HyperSys går man via Økonomi -> OCR-håndtering

Deretter kan man klikke på «Velg fil» og laste opp de filene man har fått fra banken.